Samenwerken met een VA

Wat is een Virtual Assistant?

Herken jij dit? Je to-do lijst wordt steeds langer waardoor het je niet lukt om je te focussen op de meest belangrijke zaken van jouw onderneming. Als ondernemer komt er veel meer bij kijken dan alleen die werkzaamheden die jij leuk vindt en dus de reden waarom jij voor jezelf bent begonnen. Als jij merkt dat je enorm opziet tegen bepaalde werkzaamheden, omdat je die bijvoorbeeld niet leuk vindt, dan wordt het tijd om na te denken om hiervoor hulp in te schakelen.

Een VA (virtueel assistent of virtual assistant) is over het algemeen een freelancer en biedt professionele ondersteuning aan klanten op afstand. In overleg met de VA kan je bekijken hoeveel uren per week of per maand jij hulp en ondersteuning nodig hebt. Omdat de opdrachten van een VA vaak gering in aantal werkuren en vaak relatief kortdurend zijn, kan de VA voor meerdere werkgevers tegelijk werken.

Een Virtual Assistant kan je dus helpen om alle werkzaamheden gedaan te krijgen, zodat jij je weer kunt focussen op wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent.

Voordelen van een VA?

Als Virtual Assistant ben ik een onafhankelijke freelancer in plaats van een werknemer. Jij bent daardoor dus niet verantwoordelijk voor werknemersgerelateerde belastingen of verzekeringen. Jij hoeft geen werkplek of apparatuur voor mij te regelen en ik kom dus niet bij jou in dienst. Jij betaalt slechts mijn uurtarief en hebt verder geen kosten. Je betaalt ook alleen voor de uren dat ik voor jou werk en je hoeft mij dus geen 40 uren per week in te huren

De voordelen op een rijtje:

  • Jij bepaalt wanneer en waarvoor jij ondersteuning wilt.
  • Ik heb een eigen werkplek en ondersteun jou op afstand met behulp van diverse online tools. Je hebt dus geen kosten voor een werkplek of apparatuur.
  • Je hebt geen personeelskosten, zoals sociale verzekeringen, ziektekosten of verplichte premies. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren en hebt dus verder geen financiële risico’s.
  • Ik neem taken uit handen waar jij geen tijd voor hebt. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor het uitvoeren van jouw kerntaken en het werken aan de groei van jouw bedrijf.

De investering in een VA kun je snel terugverdienen door de uren die je daarmee vrijspeelt te besteden aan jouw bedrijf. Je krijgt bijvoorbeeld meer tijd om nieuw aanbod te creëren of door meer cliënten te kunnen helpen. Maar jouw tijd is ook veel waard en je kunt dus ook meer tijd overhouden voor jezelf of jouw gezin. Door samen te werken met een Virtual Assistant houd jijzelf meer tijd en energie over voor andere dingen.

Samenwerken met een VA?

Waarom zou je gaan samenwerken met een Virtual Assistant? Ik begrijp dat jij je dit afvraagt. Want je bent lekker voor jezelf begonnen, je hebt het super druk, je verdient lekker. Dus waarom zou je een Virtual Assistant inschakelen?

Maar houd jij naast je werk nog wel tijd over voor je privéleven? Of ben je daarnaast veel tijd kwijt aan werkzaamheden die je eigenlijk niet leuk vindt, maar wat wel gedaan moet worden?

De meest voorkomende redenen om met een VA te gaan samenwerken zijn:

  • Je komt tijd te kort doordat jouw onderneming groeit
  • Je houdt steeds minder tijd over voor je privéleven
  • Je bent veel tijd kwijt aan randzaken, zoals mail- en agendabeheer, waardoor je weinig tijd overhoudt voor je hoofdtaken
  • Je vindt bepaalde werkzaamheden eigenlijk niet leuk en je besteedt je tijd liever aan andere werkzaamheden van jouw onderneming

Als je merkt dat je hier inderdaad tegenaan loopt, wordt het tijd om na te denken over een VA.

Begin daarom met bedenken welke werkzaamheden jou veel tijd kosten en die je graag zou uitbesteden. Het is misschien een hele stap voor jou om een VA in te schakelen, maar uiteindelijk zal je merken dat het je meer rust en ruimte geeft.

Met een VA voorkom je dat er werkzaamheden blijven liggen of er tussendoor glippen.

Twijfel je of samenwerken met een VA iets voor jou is? Of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.